Itt a farsang, áll a bál...... Hamarosan indul a farsangi szezON és ezzel a fánkok ideje. De hozzám híven keksz formájában készítettem el őket. A fánk formájúak krémsajtos vaníliás kekszek, az álarcok pedig vajas-omlós vaníliás kekszek (a linkre kattintva megtaláljátok a receptjét). A farsangi kekszek fotózásánál most egy nagyon kedves barátnőm segédkezett ("gyakorolt"), aki most tanulja a fotózást. Azt hiszem nagyon jó kis képek lettek! :-) Na és a kekszek is szuperek! :-)
A következő alapanyagokra lesz szükséged kb. 40 db kekszhez:
10 dkg puha vaj
10 dkg nádcukor
35 dkg finomliszt
10 dkg krémsajt (vagy mascarpone)
1 teáskanál vanília aroma
1 teáskanál szódabikarbóna
1 tojás
- A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a tojást és a krémsajtot is.
- Ezután jöhet a vanília és a szódabikarbónával elkevert liszt.
- Összegyúrjuk és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük fél órára.
- Előmelegítjük a sütőt 170 fokra.
- A tésztát kb. 8 mm vastagra nyújtjuk (így tényleg hasonlítani fog a fánkokra) és kiszaggatjuk kör alakú kiszúróval és azok közepét egy pici körrel.
- Sütőpapíros tepsibe rakjuk őket 1 cm távolságra, picit nőni fognak sülés közben.
- Néhány kekszet már sütés előtt megszórhatunk cukorgyönggyel, picit bele is nyomkodhatjuk finoman. A többi kekszet pedig kihűlés után belemárthatjuk csokiba és úgy szórjuk meg vele.
- 8-10 perc alatt megsülnek a kekszek.
Az álarcos kekszekhez (ezek a sima vaníliás kekszek) egy sablont készítettem, ráraktam a tésztára és egy késsel körbevágtam. Kicsit babrásabb munka, de olyan "farsangi" :-)))))
(Fotók: Böjtös Erika)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.