Kekszek és más finomságok kézműves tárhelye

Farsangi kekszek

2018/01/15. - írta: ilbiscotto

Itt a farsang, áll a bál...... Hamarosan indul a farsangi szezON és ezzel a fánkok ideje. De hozzám híven keksz formájában készítettem el őket. A fánk formájúak krémsajtos vaníliás kekszek, az álarcok pedig vajas-omlós vaníliás kekszek (a linkre kattintva megtaláljátok a receptjét).  A farsangi kekszek fotózásánál most egy nagyon kedves barátnőm segédkezett ("gyakorolt"), aki most tanulja a fotózást. Azt hiszem nagyon jó kis képek lettek! :-) Na és a kekszek is szuperek! :-)

dsc_0656.jpg

dsc_0710.jpg

dsc_0746.jpg

A következő alapanyagokra lesz szükséged kb. 40 db kekszhez:

10 dkg puha vaj

10 dkg nádcukor

35 dkg finomliszt

10 dkg krémsajt (vagy mascarpone)

1 teáskanál vanília aroma

1 teáskanál szódabikarbóna

1 tojás

  1. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a tojást és a krémsajtot is.
  2. Ezután jöhet a vanília és a szódabikarbónával elkevert liszt.
  3. Összegyúrjuk és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük fél órára.
  4. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra.
  5. A tésztát kb. 8 mm vastagra nyújtjuk (így tényleg hasonlítani fog a fánkokra) és kiszaggatjuk kör alakú kiszúróval és azok közepét egy pici körrel.
  6. Sütőpapíros tepsibe rakjuk őket 1 cm távolságra, picit nőni fognak sülés közben.
  7. Néhány kekszet már sütés előtt megszórhatunk cukorgyönggyel, picit bele is nyomkodhatjuk finoman. A többi kekszet pedig kihűlés után belemárthatjuk csokiba és úgy szórjuk meg vele.
  8. 8-10 perc alatt megsülnek a kekszek.

Az álarcos kekszekhez (ezek a sima vaníliás kekszek) egy sablont készítettem, ráraktam a tésztára és egy késsel körbevágtam. Kicsit babrásabb munka, de olyan "farsangi" :-)))))

dsc_0715.jpg

dsc_0798.jpg

dsc_0664.jpg

                                                                                                       (Fotók: Böjtös Erika)

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ilbiscotto.blog.hu/api/trackback/id/tr913578145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása