Elindult a szilva szezon és végre, hogy már én is ehetek belőle (amíg pici volt kicsi lányom a tejcsizés miatt ilyeneket nem ehettem) készítettem egy gyors kevert sütit belőle. Csak egy baj volt vele, hogy nekem kevés volt a szilva benne, ezért legközelebb a tésztájába is keverek majd szilva darabokat. :-) A receptet a Street Kitchen.hu-n találtam. :-)
A következő alapanyagokra lesz szükséged egy 20x30cm-es tepsihez:
12 dkg puha vaj
12 dkg nádcukor
1 teáskanál vanília
3 egész tojás
300 ml tej
33 dkg finomliszt
1 teáskanál őrölt fahéj
1 csomag sütőpor
csipet só
1 citrom reszelt héja
Tetejére 8-10 szem szilva
- A puha vajat a cukorral és a vaníliával habosra keverjük, majd egyesével a tojásokat hozzáadva addig keverjük, amíg duplájára nő.
- Ezután hozzákeverjük a tejet és kanalanként a sütőporos-fahéjas-citromhéjas lisztet.
- A sütőt előmelegítjük közben 170 fokra.
- Egy kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát.
- A szilvákat nyolc részre vágjuk és rásorakoztatjuk a tészta tetejére.
- Mehet a sütőbe, kb. 40-45 perc alatt megsül.
Fotók: Böjtös Erika
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.