Beindult a bionarancs szezon, így jöhetnek a narancsos kekszek és sütik.:-) Elsőként ez a mézeskalács fűszeres keksz készült, amit pikk-pakk össze lehet dobni és máris isteni illat lengte be a lakást. Kuckózzunk be egy csésze forró itallal, egy jó könyvvel és majszoljuk a megérdemelt kis kekszünknek hozzá. :-) Persze kisgyerekes anyukaként ezt csak akkor tudom megtenni, ha a gyerek alszik és nincs más ezer dolgom, de azért egy héten egyszer én is lazíthatok! :-))))))))
A következő alapanyagokra lesz szükséged kb. 25 db kekszhez:
12,5 dkg finomliszt
10 dkg hideg vaj
4 dkg porcukor
1 tojássárgája
1/2-1/2 citrom és narancs reszelt héja (bio)
1/4 teáskanál őrölt fahéj
1/4 teáskanál őrölt gyömbér
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
- A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáreszeljük a citrom és a narancs héját (kezeletlen héjú) és jöhetnek hozzá a fűszerek.
- A porcukrot a tojássárgájával elkeverjük kézi habverővel. Majd hozzáadjuk a lisztes-vajhoz és összegyúrjuk.
- Folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük egy fél órára.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A tésztát kinyújtjuk 2 mm vastagságúra és kiszúrókkal kiszaggatjuk.
- Sütőpapíros tepsibe tesszük a kekszeket,10-15 perc alatt megsülnek. (amíg picit barnulni kezd a szélük)
Fotók: Böjtös Erika
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.