A nagy hőségben senki nem szereti bekapcsolni a sütőt. Viszont édességre MINDIG vágyunk (legalábbis én tuti), ezért itt az egyik kedvenc kókuszos sütim, amit nem kell sütni. Édesem blogján találtam rá erre a luxuskivitelű változatra (ahogy Szonja nevezi), és ezentúl csak így fogom készíteni, mert annyira finomabb, mint a szerényebb háztartási kekszből készült verziója. :-) Nem beszélve a plusz csokiról és meggylekvárról benne. :-) Na jó persze szükséges hozzá egy jófajta vajas keksz is, főként ha magunk készítjük.
A következő alapanyagokra lesz szükséged kb. 25-30 db mini golyóhoz:
18 dkg vajas keksz ledarálva
5 dkg holland kakaópor
5 dkg étcsoki
3 evőkanál rum vagy rumaroma
7 dkg porcukor
4 dkg meggylekvár
7 dkg kókusztej vagy tej
4 dkg vaj
kókuszreszelék vagy kókuszchips a forgatáshoz
- Ledaráljuk a vajas kekszet, majd hozzáadjuk a porcukrot és a kakaóport. + én még adtam hozzá itt kb. 3 evőkanál kókuszreszeléket is. (biztos, ami biztos, jó kókuszos legyen :-) )
- Megolvasztjuk a csokit és hagyjuk picit hűlni.
- Addig a szobahőmérsékletű vajat, lekvárt, rumot és tejet hozzáöntjük.
- Végül a csoki is mehet hozzá és jól összekavarjuk.
- Hűtőbe rakjuk picit dermedni, úgy 0,5-1 órára és utána golyókat gyártunk belőle, amit kókuszreszelékbe (vagy ledarált kókuszchipsbe) forgatunk.
- Berakjuk ismét a hűtőbe dermedni.
Jót tesz neki, ha áll egy éjszakát, hogy a csoki és a vaj jól visszadermedjen benne. :-)
Fotók: Böjtös Erika
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.