Kekszek és más finomságok kézműves tárhelye

Epres-rebarbarás zabpelyhes süti (akár mentesen is)

2018/06/12. - írta: ilbiscotto

 Egy pofonegyszerű süti receptjét osztom meg veletek, aminek az összeállítása pár perc csupán. Utána már csak a sütés és győzzük kivárni, hogy picit hűljön, nehogy megégesse a szánkat! :-) Na és a legjobb, hogy elkészíthetjük glutén- és tejmentesen, sőt tojás sem kell bele, csak a legfőbb hozzávaló a sok-sok gyümölcs!!! :-)

Sajnos az eper szezonnak vége, de bármilyen gyümölccsel helyettesíthető. :-) Recept eredete Szotyi műveknél (nálam kis változtatással)

dsc_0058.jpg 

A következő alapanyagokra lesz szükséged egy kb. 20x20cm-es tepsihez:

10 dkg zabpehely (v. GM zabpehely)

6 dkg mandulaliszt

30 dkg eper

30 dkg rebarbara

1 teáskanál kukoricakeményítő

1/2 citrom leve

5 dkg olvasztott vaj (vagy kókuszzsír)

2-3 evőkanál nádcukor

1/2 teáskanál őrölt gyömbér

9 dkg durvára aprított kókuszchips (opcionális)

 

 

dsc_0079.jpg

  1. Először a tölteléket készítjük el. A rebarbarát meghámozzuk, megmossuk és felvágjuk apró darabokra, majd az epret is megmossuk, a túl nagy szemeket kettévágjuk. Egy tálba halmozzuk a gyümölcsdarabokat és megszórjuk a kukoricakeményítővel és rácsorgatunk egy fél citrom levét.
  2. Ezután jön a tészta elkészítése, ami rendkívül egyszerű: összekeverjük a zabpelyhet, a mandulalisztet, a kókuszt (ha teszünk bele) a nádcukorral és az őrölt gyömbérrel, majd nyakon öntjük az olvasztott vajjal (vagy olvasztott kókuszzsírral). Jól elkeverjük.
  3. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra.
  4. Kibélelünk egy 20x20-as tepsit sütőpapírral és a zabpelyhes tészta 2/3-át belenyomkodjuk.
  5. Ráöntjük a gyümölcsöket (a leve nélkül) és végül befedjük a maradék tésztával.
  6. Mehet a sütőbe 35 percre.
  7. Hagyjuk kihűlni és utána szeletelhetjük.

 

dsc_0061.jpg

 

dsc_0079_1_1.jpg

Fotók: Böjtös Erika

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ilbiscotto.blog.hu/api/trackback/id/tr1314043128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása