Egy pofonegyszerű süti receptjét osztom meg veletek, aminek az összeállítása pár perc csupán. Utána már csak a sütés és győzzük kivárni, hogy picit hűljön, nehogy megégesse a szánkat! :-) Na és a legjobb, hogy elkészíthetjük glutén- és tejmentesen, sőt tojás sem kell bele, csak a legfőbb hozzávaló a sok-sok gyümölcs!!! :-)
Sajnos az eper szezonnak vége, de bármilyen gyümölccsel helyettesíthető. :-) Recept eredete Szotyi műveknél (nálam kis változtatással)
A következő alapanyagokra lesz szükséged egy kb. 20x20cm-es tepsihez:
10 dkg zabpehely (v. GM zabpehely)
6 dkg mandulaliszt
30 dkg eper
30 dkg rebarbara
1 teáskanál kukoricakeményítő
1/2 citrom leve
5 dkg olvasztott vaj (vagy kókuszzsír)
2-3 evőkanál nádcukor
1/2 teáskanál őrölt gyömbér
9 dkg durvára aprított kókuszchips (opcionális)
- Először a tölteléket készítjük el. A rebarbarát meghámozzuk, megmossuk és felvágjuk apró darabokra, majd az epret is megmossuk, a túl nagy szemeket kettévágjuk. Egy tálba halmozzuk a gyümölcsdarabokat és megszórjuk a kukoricakeményítővel és rácsorgatunk egy fél citrom levét.
- Ezután jön a tészta elkészítése, ami rendkívül egyszerű: összekeverjük a zabpelyhet, a mandulalisztet, a kókuszt (ha teszünk bele) a nádcukorral és az őrölt gyömbérrel, majd nyakon öntjük az olvasztott vajjal (vagy olvasztott kókuszzsírral). Jól elkeverjük.
- Előmelegítjük a sütőt 190 fokra.
- Kibélelünk egy 20x20-as tepsit sütőpapírral és a zabpelyhes tészta 2/3-át belenyomkodjuk.
- Ráöntjük a gyümölcsöket (a leve nélkül) és végül befedjük a maradék tésztával.
- Mehet a sütőbe 35 percre.
- Hagyjuk kihűlni és utána szeletelhetjük.
Fotók: Böjtös Erika
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.