A pisztácia az egyik kedvencem a kekszekben, nemcsak íze miatt, de nagyon egészséges is. Tele van vitaminokkal: magnézium, vas, kálcium, magas az antioxidáns tartalma, valamint nagy a stresszcsökkentő hatása. Úgyhogy egyen mindenki sok-sok pisztáciát! :-) A recept Havas Dóra: Álmaim cukrászdája könyvéből való, ami ismét családi kedvenc lett, akárcsak Dóra citromos keksze. :-)
A következő alapanyagokra lesz szükséged kb. 22 db kekszhez:
11 dkg vaj
4 dkg porcukor
12,5 dkg finomliszt
5 dkg pisztácia
1 lime reszelt héja
+ cukor a kekszeket beleforgatni
- A puha vajat a cukorral habosra keverjük.
- Ledaráljuk a pisztáciát, majd összekeverjük a liszttel és belereszeljük a lime héját.
- Végül hozzáforgatjuk lisztes keveréket a vajas-cukros részhez.
- A kész masszát hűtőbe raktam egy fél órára. (bár a recept nem írta, szerintem így könnyebb golyózni.)
- Előmelegítjük a sütőt 160 fokra.
- Kisebb golyókat gyártunk és sütőpapíros tepsibe rakjuk őket.
- Nem kell egymástól távolra rakni, épp csak annyira fognak szétterülni, hogy félgömbök lesznek.
- 15 percig sütjük őket.
- Ha picit hűltek megforgatjuk őket sütőcukorban vagy akár porcukorban, nádcukorban - ami van otthon. :-)
fotó: Böjtös Erika
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.