Kekszek és más finomságok kézműves tárhelye

Pisztáciás kekszgolyó

2018/02/28. - írta: ilbiscotto

A pisztácia az egyik kedvencem a kekszekben, nemcsak íze miatt, de nagyon egészséges is. Tele van vitaminokkal: magnézium, vas, kálcium, magas az antioxidáns tartalma, valamint nagy a stresszcsökkentő hatása. Úgyhogy egyen mindenki sok-sok pisztáciát! :-) A recept Havas Dóra: Álmaim cukrászdája könyvéből való, ami ismét családi kedvenc lett, akárcsak Dóra citromos keksze. :-)

dsc_0056_1.JPG

A következő alapanyagokra lesz szükséged kb. 22 db kekszhez:

11 dkg vaj

4 dkg porcukor

12,5 dkg finomliszt

5 dkg pisztácia

1 lime reszelt héja

+ cukor a kekszeket beleforgatni

 

  1. A puha vajat a cukorral habosra keverjük.
  2. Ledaráljuk a pisztáciát, majd összekeverjük a liszttel és belereszeljük a lime héját.
  3. Végül hozzáforgatjuk lisztes keveréket a vajas-cukros részhez.
  4. A kész masszát hűtőbe raktam egy fél órára. (bár a recept nem írta, szerintem így könnyebb golyózni.)
  5. Előmelegítjük a sütőt 160 fokra.
  6. Kisebb golyókat gyártunk és sütőpapíros tepsibe rakjuk őket.
  7. Nem kell egymástól távolra rakni, épp csak annyira fognak szétterülni, hogy félgömbök lesznek.
  8. 15 percig sütjük őket.
  9. Ha picit hűltek megforgatjuk őket sütőcukorban vagy akár porcukorban, nádcukorban - ami van otthon. :-)

 dsc_0059.jpg

 fotó: Böjtös Erika

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ilbiscotto.blog.hu/api/trackback/id/tr713705772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása