Végre találtam egy olyan mézeskalács receptet, amire lehet sütipecsétezni, fondant kiszúróval is szuper, jól tartja a formáját és még isteni finom is (nem halál kemény) :-) Édesem blog szerzője osztotta meg ezt a receptjét, én pedig tovább adom Nektek! :-) Egy evőkanálnyi kakaóportól pedig ilyen gyönyörű színe is van. :-) Ja és kipróbálhattam az új kiszúróimat is! :-))))) Tudniillik nagy kiszúró gyűjtő vagyok! :-)
A következő alapanyagokra lesz szükséged kb. 4 tepsi kekszhez:
50 dkg finomliszt
csipet sütőpor és só
10 dkg cukor
1 evőkanál kakaópor
2 teáskanál mézeskalácsfűszer
2 tojássárgája
25 dkg méz
12 dkg olvasztott vaj
- Összekeverjük a száraz hozzávalókat: liszt, sütőpor, só, cukor, kakaó, fűszer.
- A mézet és a vajat felolvasztom egy lábosban és kihűtöm.
- Aztán már csak össze kell keverni az egészet a tojássárgákkal együtt.
- Folpackba csomagoljuk és egy napig hűtőbe tesszük.
- Másnap előmelegítjük a sütőt 175 fokra.
- 0,5 cm-re kinyújtjuk a tésztát, kiszaggatjuk és sütőpapíros tepsire rakjuk a kiszúrt formákat.
- 10 perc alatt megsülnek.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.