Ismét egy diós szilvás keksz készült nálunk, nagyon szeretem ezt az ízkombinációt. Ráadásul ez volt az a keksz, ami elindított engem a kekszek irányába. Ez pedig úgy történt, hogy kisfiammal voltam terhes, amikor néztem a TV Paprikán Baracskai Angéla és Lázár séf műsorát. Épp nem a stúdióban sütöttek, hanem ellátogattak a La Deliza Kekszmanufaktúrába, ahol elkészítették ezt a kekszet. Ez a kis családi vállalkozás, a kekszek és a hely annyira elvarázsolt!!! Aki Budapesten él, vagy arra jár, nézzen be hozzájuk. Rögtön megsütöttem ezt a kekszet és innentől tudtam, hogy mit akarok csinálni. :-)
A következő alapanyagokra lesz szükséged kb. 36 db kekszhez:
22,5 dkg puha vaj
14 dkg cukor
2 teáskanál vanília
1 tojás sárgája
2 dkg tört dió
4 dkg darált dió
10 dkg aszalt szilva
1 teáskanál őrölt fahéj
28 dkg finomliszt
- A puha vajat a cukorral és a vaníliával kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojás sárgáját is.
- A szilvát és a dió egy részét apróra vágjuk, a dió másik részét pedig ledaráljuk. (recept szerinti mennyiségeket)
- A vajas-cukros-tojásos részhez hozzákeverjük a fahéjjal, darált dióval elkevert lisztet.
- Végül pedig hozzáadjuk még a tört diót és a feldarabolt aszalt szilvát.
- Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
- Golyókat formázunk és sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk őket.
- 10-15 perc alatt megsülnek. (még kicsit puhák lesznek, de óvatosan megnézzük az alját, ha az már picit bebarnult vegyük ki és hűlés közben megszilárdulnak a kekszek)
Ha kibírjuk, várjunk a kóstolással másnapig (jól záródó dobozban eltéve), mert sokkal finomabb, mint frissen. :-)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.