Kekszek és más finomságok kézműves tárhelye

Diós-aszalt szilvás kekszgolyók (No1)

2017/10/28. - írta: ilbiscotto

Ismét egy diós szilvás keksz készült nálunk, nagyon szeretem ezt az ízkombinációt. Ráadásul ez volt az a keksz, ami elindított engem a kekszek irányába. Ez pedig úgy történt, hogy kisfiammal voltam terhes, amikor néztem a TV Paprikán Baracskai Angéla és Lázár séf műsorát. Épp nem a stúdióban sütöttek, hanem ellátogattak a La Deliza Kekszmanufaktúrába, ahol elkészítették ezt a kekszet. Ez a kis családi vállalkozás, a kekszek és a hely annyira elvarázsolt!!! Aki Budapesten él, vagy arra jár, nézzen be hozzájuk. Rögtön megsütöttem ezt a kekszet és innentől tudtam, hogy mit akarok csinálni. :-)

wp_20171025_001.jpg

A következő alapanyagokra lesz szükséged kb. 36 db kekszhez:

22,5 dkg puha vaj

14 dkg cukor

2 teáskanál vanília

1 tojás sárgája

2 dkg tört dió

4 dkg darált dió

10 dkg aszalt szilva

1 teáskanál őrölt fahéj

28 dkg finomliszt

 

  1. A puha vajat a cukorral és a vaníliával kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojás sárgáját is.
  2. A szilvát és a dió egy részét apróra vágjuk, a dió másik részét pedig ledaráljuk. (recept szerinti mennyiségeket)
  3. A vajas-cukros-tojásos részhez hozzákeverjük a fahéjjal, darált dióval elkevert lisztet.
  4. Végül pedig hozzáadjuk még a tört diót és a feldarabolt aszalt szilvát.
  5. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  6. Golyókat formázunk és sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk őket.
  7. 10-15 perc alatt megsülnek. (még kicsit puhák lesznek, de óvatosan megnézzük az alját, ha az már picit bebarnult vegyük ki és hűlés közben megszilárdulnak a kekszek)

Ha kibírjuk, várjunk a kóstolással másnapig (jól záródó dobozban eltéve), mert sokkal finomabb, mint frissen. :-)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ilbiscotto.blog.hu/api/trackback/id/tr1213112688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása