Régóta szemezgettem a matcha teás sütikkel, de elsőként természetesen keksz formájában kellett kipróbálnom. :-) Ahogy utána olvasgattam az sem mindegy milyen teát teszünk bele, a jobb minőségűek egy picit drágábbak is, viszont ha már kipróbáljuk, akkor inkább a minőségre menjünk. Praliné Zsuzsi oldalán találtam a receptet, illetve ő ajánlotta a tea lelőhelyet is, így online vásároltam a Teavolutiontól és nem csalódtam benne, isteni illat, gyönyörű szín, választhatsz mekkora kiszerelést szeretnél. :-) Itt bővebben olvashatsz is a zöld (japán) teában rejlő jótékony hatásokról, mint magas antioxidáns és ásványi anyag tartalom. Aki szereti a zöld teát, az nem fogja megbánni, ha kipróbálja. Legközelebb még egy kis olvasztott fehér csokit is csorgatok a tetejére, csak hogy tovább fokozzuk az ízélményt. :-)
A következő alapanyagokra lesz szükség kb. 20-25 db kekszhez: (kiszúrótól függ)
- A lisztet, a darált mandulát, a porcukrot és a matcha teaport összekeverjük és a hideg vajjal elmorzsoljuk.
- Hozzáreszeljük a bio citrom héját, teszünk bele egy kis kanál vaníliát, majd a tojássárgáját. Gyorsan összegyúrjuk és becsomagoljuk folpackba.
- Hűtőbe tesszük egy órára.
- Előmelegítjük a sütőt 175 fokra.
- A tésztát kinyújtjuk 2-3 mm-re és kiszaggatjuk, amilyen formával szeretnénk.
- Sütőpapíros tepsibe tesszük, 8-10 perc alatt megsülnek.
Gyönyörűen megtartja a zöld színét sütés után is. :-)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.