Végre itt az eperszezon, ilyenkor epret eperrel eszem, és 90%-ban csak epres sütiket készítek. � Gyereknapra készült ez az epres mini pite, ami az ovisoknak nagyon ízlett. � Kicsi fiam még így sem volt hajlandó megkóstolni az epret, de sebaj tovább próbálkozom, hátha ő is legalább fele annyira megszereti az epret, mint én. �
Hozzávalók 60 db mini pitéhez:
50 dkg finomliszt
25 dkg vaj
10 dkg nádcukor
2 tojássárgája
2 teáskanál sütőpor
2 teáskanál tejföl
1 csipet só
Töltelékhez:
50 dkg eper
3 evőkanál nádcukor
1 teáskanál étkezési keményítő
Szükség lesz még 1 felvert tojásra a piték lekenéséhez
1. A vajat elmorzsoljuk a sütőporral és csipet sóval elkevert liszttel.
2. Hozzákeverjük a cukrot, majd a tojássárgákat és tejfölt. Amint összeállt a tészta kettészedtem és folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe egy fél órára.
3. Amíg a tészta hűl, apró kockákra vágjuk az epret és megszórjuk a keményítővel elkevert cukrot.
4. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
5. Kinyújtjuk a tésztát és kiszúróval kiszaggatjuk, a felének a közepét is kiszúrjuk.
6. Megtöltjük mindegyiket egy kiskanálnyi eperrel és rányomkodjuk a középen kiszúrt tetőket, egy villával körbe nyomkodjuk. Majd a felvert tojással lekenjük. Ha "pop"-ot szeretnénk egy pálcikát beleszúrunk.
7. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kb. 20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.