Kekszek és más finomságok kézműves tárhelye

Kakaós törökmogyorós isler

2017/02/06. - írta: ilbiscotto

Már régóta készültem, hogy süssek egy  kis islert és még karácsonykor bukkantam rá erre a receptre a dívány.hu-n. Mivel karácsony elmúlt így kihagytam belőle a mézeskalácsfűszert (úgy is biztos fincsi), de anélkül is nagyon finom a kakaó és mogyoró kombinációja. Nem beszélve az anyukám féle szederlekvárról! De bármilyen lekvár jól illik hozzá. :-)

008_7.JPG

A következő alapanyagokra lesz szükséged 24 db dupla kekszhez:

003_8.JPG

  1. Ledaráljuk a mogyorót (de használhatunk más diófélét is hozzá), hozzáadjuk a lisztet és a kakaót.
  2. A mogyorós-lisztes-kakaós keverékben elmorzsoljuk a hideg vajat.
  3. Hozzáadjuk a cukrot és végül a tojást is. Gyorsan összegyúrjuk és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük legalább 2 órára.
  4. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra.
  5. A tésztát kinyújtjuk 3-4 mm vékonyra és kiszaggatjuk kör alakú szaggatóval.
  6. Sütőpapíros tepsibe rakjuk őket, 8-10 perc alatt megsülnek.
  7. Ha kihűltek a korongok, lekvárral (kb. 20 dkg elég hozzá) két korongot összeragasztunk.
  8. Felolvasztunk gőz fölött 2 tábla étcsokit és a tetejükre kenjük. Hűtőbe téve gyorsan megdermed és már ehetjük is. :-)

Díszíthetjük olvasztott fehér csokival is, vagy ahogy én készítettem, egy kis durvára darált mogyoróval megszórjuk, amíg még meleg a csoki a tetején.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ilbiscotto.blog.hu/api/trackback/id/tr1112186386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása