Már régóta készültem, hogy süssek egy kis islert és még karácsonykor bukkantam rá erre a receptre a dívány.hu-n. Mivel karácsony elmúlt így kihagytam belőle a mézeskalácsfűszert (úgy is biztos fincsi), de anélkül is nagyon finom a kakaó és mogyoró kombinációja. Nem beszélve az anyukám féle szederlekvárról! De bármilyen lekvár jól illik hozzá. :-)
A következő alapanyagokra lesz szükséged 24 db dupla kekszhez:
- Ledaráljuk a mogyorót (de használhatunk más diófélét is hozzá), hozzáadjuk a lisztet és a kakaót.
- A mogyorós-lisztes-kakaós keverékben elmorzsoljuk a hideg vajat.
- Hozzáadjuk a cukrot és végül a tojást is. Gyorsan összegyúrjuk és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük legalább 2 órára.
- Előmelegítjük a sütőt 175 fokra.
- A tésztát kinyújtjuk 3-4 mm vékonyra és kiszaggatjuk kör alakú szaggatóval.
- Sütőpapíros tepsibe rakjuk őket, 8-10 perc alatt megsülnek.
- Ha kihűltek a korongok, lekvárral (kb. 20 dkg elég hozzá) két korongot összeragasztunk.
- Felolvasztunk gőz fölött 2 tábla étcsokit és a tetejükre kenjük. Hűtőbe téve gyorsan megdermed és már ehetjük is. :-)
Díszíthetjük olvasztott fehér csokival is, vagy ahogy én készítettem, egy kis durvára darált mogyoróval megszórjuk, amíg még meleg a csoki a tetején.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.