Újabb verzióját próbáltam ki a kedvenc olasz kekszünknek, a biscottinak. Most nem csokidarabokat tettem bele, de hogy meglegyen a csokis íz a liszt egy részét lecseréltem kakaóra. Ennek a tésztája kevesebb vajjal készült, mint ahogy megszoktuk, így kevesebb ideig is kell majd szárítani. Kávéba mártogatva feldobja a reggeleket. :-)
A következő alapanyagokra lesz szükséged 1 rúdhoz, ami kb. 12 szelet keksz:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat is.
- A lisztet összekeverjük a kakaóval, a sütőporral és az őrölt fahéjjal és hozzákeverjük a vajas-cukros-tojáshoz.
- A kandírozott narancshéjat apróra vágjuk, ezt is hozzákeverjük a tésztánkhoz.
- Legvégül az egész törökmogyorókat gyúrjuk bele a tésztába.
- Sütőpapíros tepsire rakjuk és rudat formázunk belőle.
- Sütőbe tesszük 25-30 percre.
- Kivesszük a sütőből a cantuccinit és egy recés késsel felszeleteljük 1,5 cm vastagságúra.
- Fektetve visszarakjuk őket a sütőpapírra és tovább sütjük, szárítjuk őket 5 percig, majd megfordítjuk és még 5 percet kap a másik oldaluk is.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.