Kekszek és más finomságok kézműves tárhelye

Kakaós biscotti törökmogyoróval és kandírozott narancshéjjal

2017/01/24. - írta: ilbiscotto

Újabb verzióját próbáltam ki a kedvenc olasz kekszünknek, a biscottinak. Most nem csokidarabokat tettem bele, de hogy meglegyen a csokis íz a liszt egy részét lecseréltem kakaóra. Ennek a tésztája kevesebb vajjal készült, mint ahogy megszoktuk, így kevesebb ideig is kell majd szárítani. Kávéba mártogatva feldobja a reggeleket. :-)

006_9.JPG

A következő alapanyagokra lesz szükséged 1 rúdhoz, ami kb. 12 szelet keksz:

002_13.JPG

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat is.
  3. A lisztet összekeverjük a kakaóval, a sütőporral és az őrölt fahéjjal és hozzákeverjük a vajas-cukros-tojáshoz.
  4. A kandírozott narancshéjat apróra vágjuk, ezt is hozzákeverjük a tésztánkhoz.
  5. Legvégül az egész törökmogyorókat gyúrjuk bele a tésztába.
  6. Sütőpapíros tepsire rakjuk és rudat formázunk belőle.
  7. Sütőbe tesszük 25-30 percre.
  8. Kivesszük a sütőből a cantuccinit és egy recés késsel felszeleteljük 1,5 cm vastagságúra.
  9. Fektetve visszarakjuk őket a sütőpapírra és tovább sütjük, szárítjuk őket 5 percig, majd megfordítjuk és még 5 percet kap a másik oldaluk is.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ilbiscotto.blog.hu/api/trackback/id/tr4312149751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása