Kekszek és más finomságok kézműves tárhelye

Advent és mézeskalács

2016/12/01. - írta: ilbiscotto

Adventi naptárunk ebben az évben kisvonat formájában került az asztalra, tele csomagokkal, melyekbe mézeskalácsot készítettem a kisfiamnak. A Fördős Zé magazinban találtam a receptet, gondoltam kipróbálok egy új receptúrát, (az újságot egyébként ajánlom a figyelmetekbe, tele van jobbnál jobb sütikkel, karácsonyi gasztro ajándékötletekkel.) Az első adagot nagyon hamar befalta a kis családom, így ez már a második adag, itt már fele annyi cukorral készítettem, mert nekem elég édes volt - de ki hogy szereti :-)

011_6.JPG

A következő alapanyagokra lesz szükséged 2,5 tepsi mézeskalácshoz:

007_7.JPG

  1.  A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
  2. A puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, tejfölt, mézet (ha nagyon kemény, - én a hidegről hoztam be, épp akkor vásároltam a piacon :-) - picit langyosítsuk meg, hogy folyós legyen), hozzáreszeljük egy narancs héját (én bionarancsot használtam).
  3. A liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát és a fűszereket (helyettesíthetjük mézeskalács fűszerkeverékkel vagy csak azt a fűszert tegyétek bele, amelyiket szeretitek) és kanalanként adagoltam bele a tálba - itt már dagasztókarra váltottam a gépen-.
  4. Ha összeállt a tésztánk, lisztezett deszkán kinyújtjuk 2-3 mm vastagságúra, majd kiszúrókkal kiszaggatjuk.
  5. Sütőpapíros tepsibe téve kb. 6-8 perc alatt megsülnek.
  6. Ha kihűltek készíthetünk díszítéshez cukormázat is: 1 tojásfehérjét 220 g porcukorral felverünk.

 

020_2.JPG

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ilbiscotto.blog.hu/api/trackback/id/tr8112014268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása