Adventi naptárunk ebben az évben kisvonat formájában került az asztalra, tele csomagokkal, melyekbe mézeskalácsot készítettem a kisfiamnak. A Fördős Zé magazinban találtam a receptet, gondoltam kipróbálok egy új receptúrát, (az újságot egyébként ajánlom a figyelmetekbe, tele van jobbnál jobb sütikkel, karácsonyi gasztro ajándékötletekkel.) Az első adagot nagyon hamar befalta a kis családom, így ez már a második adag, itt már fele annyi cukorral készítettem, mert nekem elég édes volt - de ki hogy szereti :-)
A következő alapanyagokra lesz szükséged 2,5 tepsi mézeskalácshoz:
- A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
- A puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, tejfölt, mézet (ha nagyon kemény, - én a hidegről hoztam be, épp akkor vásároltam a piacon :-) - picit langyosítsuk meg, hogy folyós legyen), hozzáreszeljük egy narancs héját (én bionarancsot használtam).
- A liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát és a fűszereket (helyettesíthetjük mézeskalács fűszerkeverékkel vagy csak azt a fűszert tegyétek bele, amelyiket szeretitek) és kanalanként adagoltam bele a tálba - itt már dagasztókarra váltottam a gépen-.
- Ha összeállt a tésztánk, lisztezett deszkán kinyújtjuk 2-3 mm vastagságúra, majd kiszúrókkal kiszaggatjuk.
- Sütőpapíros tepsibe téve kb. 6-8 perc alatt megsülnek.
- Ha kihűltek készíthetünk díszítéshez cukormázat is: 1 tojásfehérjét 220 g porcukorral felverünk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.