Nemrég szereztem be egy új sütis könyvet Angliából, Bee Berrie könyvét, ebben találtam rá erre a finomságra. Nagyon szeretem az ilyen egyszerű vajas kekszeket, egy kis lágy fahéjjal nagyon finom. Kevés hozzávalóból, könnyű elkészítéssel, jó kis nasit csinálhatunk. :-) Már vagy két hete készülök, hogy elkészítsem Limara csokis kiflijét, de bevásárlásnál valahogy mindig kifelejtődik az élesztő, így arra gondoltam, hogy kipróbálom azt a tölteléket ebben a kekszben. Ha a fahéjas ennyire jó, csokisan csak még jobb lehet!!!!! :-)
A következő alapanyagokra lesz szükséged 20 db keksz elkészítéséhez:
A fahéjas töltelékhez szükséges hozzávalók:
A csokis töltelékhez szükséges hozzávalók:
- Egy tálban elmorzsoljuk a hideg vajat a liszttel, majd hozzáöntjük a cukrot, elkeverjük benne. Ezután a tojással is összegyúrjuk.
- Hengerré formázzuk, igyekezzünk téglalap formájúvá alakítani (könnyebb lesz később kinyújtani) és becsomagoljuk folpackba. Betesszük a hűtőbe kb. egy fél órára, amíg újra visszadermed a vaj és így kemény lesz a tésztánk.
- Addig a tölteléket elkészítjük. A fahéjasnál a cukrot, a fahéjat és a puha vajat összedolgozzuk egy kis kanállal. A csokisnál a csokit, a kakaót, a cukrot és a kandírozott citromhéjat egy késes betétű robotgépben durvára őröljük és a végén hozzáadjuk még a két kanálnyi narancslekvárt, így válik kenhetővé.
- A tésztát téglalap alakúra megpróbáljuk kinyújtani 2 sütőpapír között, kb. 1 cm vastagságúra és megkenjük a töltelékkel.
- Szorosan feltekerjük és újra visszacsomagoljuk folpackba. Itt még egy kicsit tudjuk rajta alakítani, hengerré formázni, majd betesszük a hűtőbe újabb fél órára.
- 165 fokra előmelegítjük a sütőt.
- A tészta rudat felszeleteljük 1 cm-es korongokra és sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk őket. Elég 1 cm távolságra pakolni őket, mivel nincs benne sütőpor, így nem fognak megnőni.
- 10-15 perc alatt megsülnek.
Ui.: Ha fahéjasabban szeretnénk, két teáskanálnyi fahéj is mehet bele nyugodtan a töltelékbe. :-) A csokisnál, ha nincs otthon épp narancslekvár helyettesíthetjük két evőkanál puha vajjal is.
Itt a csokis még forrón kivéve a sütőből! :-)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.