Kekszek és más finomságok kézműves tárhelye

Krémsajtos brownie keksz fehércsokival

2018/01/09. - írta: ilbiscotto

A keksz neve mindent elárul, krémes belül, kívül roppan (persze másnapra megpuhul kívül is, de úgy is finom), "eteti magát". A recept Piszkétől származik, csak a cukor mennyiségét csökkentettem felére, mivel a fehér csoki is édes. :-)

002.jpg

A következő alapanyagokra lesz szükséged 22 db kekszhez:

12 dkg finomliszt

1/2 teáskanál sütőpor

8 dkg nádcukor

3 dkg kakaópor

10 dkg natúr krémsajt (vagy mascarpone)

8 dkg puha vaj

1 tojás

7,5 dkg fehér csoki

  1. A krémsajtot a tojással egy mixer segítségével felverem (csak addig, hogy jól összekeveredjenek).
  2. Majd a puha vajjal is összemixelem.
  3. Külön tálban összekeverem a lisztet a sütőporral és a kakaóval, majd ezt is (már fakanállal) hozzákeverem a cukorral együtt.
  4. Végül apróra vágom a fehércsokit és ezt is elkeverem a tésztában.
  5. Fél órára a hűtőbe teszem, hogy kicsit visszadermedjen benne a vaj.
  6. Előmelegítem a sütőt 175 fokra.
  7. Sütőpapíros tepsire kissé vizes kézzel gombócokat rakok és 10-12 percig sütöm őket.
  8. Hagyjuk kihűlni.

 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ilbiscotto.blog.hu/api/trackback/id/tr1413562383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása