A keksz neve mindent elárul, krémes belül, kívül roppan (persze másnapra megpuhul kívül is, de úgy is finom), "eteti magát". A recept Piszkétől származik, csak a cukor mennyiségét csökkentettem felére, mivel a fehér csoki is édes. :-)
A következő alapanyagokra lesz szükséged 22 db kekszhez:
12 dkg finomliszt
1/2 teáskanál sütőpor
8 dkg nádcukor
3 dkg kakaópor
10 dkg natúr krémsajt (vagy mascarpone)
8 dkg puha vaj
1 tojás
7,5 dkg fehér csoki
- A krémsajtot a tojással egy mixer segítségével felverem (csak addig, hogy jól összekeveredjenek).
- Majd a puha vajjal is összemixelem.
- Külön tálban összekeverem a lisztet a sütőporral és a kakaóval, majd ezt is (már fakanállal) hozzákeverem a cukorral együtt.
- Végül apróra vágom a fehércsokit és ezt is elkeverem a tésztában.
- Fél órára a hűtőbe teszem, hogy kicsit visszadermedjen benne a vaj.
- Előmelegítem a sütőt 175 fokra.
- Sütőpapíros tepsire kissé vizes kézzel gombócokat rakok és 10-12 percig sütöm őket.
- Hagyjuk kihűlni.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.