Mostanság éjszakánként inspirálódok az interneten, miközben kicsi lányomat etetem :-) és rábukkantam az Édesem cukrászda egyik tulajdonosára, Márk Szonjára, aki most adta ki 2. könyvét (mindkettőt meg is vettem gyorsan). Az ő blogján találtam ezt a receptet és azt kell hogy mondjam, ilyen isteni csokis kekszet még nem ettem. Kisülve is az eddigi leggyönyörűbb - amit sajnos az én fényképezőm nem ad vissza -, kívül ropogós, belül lágy, krémes csoki, a kissé savanykás aszalt meggy tökéletes kiegészítője ennek a sok csokinak. :-) A cukor felét adtam csak hozzá, amit a recept ír, de még az édesebb szájú páromnak is épp elég édes volt így is. Próbáljátok ki, naaaaaggggyon finom!!! :-)
A következő alapanyagokra lesz szükséged kb. 26 db kekszhez:
10 dkg finomliszt
1/2 teáskanál sütőpor
egy csipet só
22,5 dkg étcsoki
7 dkg vaj
3 tojás
10 dkg nádcukor
10 dkg fehércsoki
8 dkg aszalt meggy
- Az étcsokit a vajjal gőz fölött felolvasztjuk, majd hagyjuk hűlni.
- A 3 egész tojást a cukorral habosra verjük kézi mixer segítségével, amíg duplájára nem nő és kivilágosodik a színe, ez kb. 5 perc lesz.
- A fehércsokit és az aszalt meggyet feldaraboljuk.
- A lisztet a sütőporral és a csipet sóval beleszitáljuk a cukros tojásba, majd a kihűlt vajas- csokit is hozzákeverjük óvatosan. Legvégül jöhet hozzá a felaprított fehércsoki és aszalt meggy.
- Hűtőbe tesszük megdermedni, nekem 2 óra kellett hozzá.
- Előmelegítjük a sütőt 175 fokra.
- Kis gombócokat gyúrunk a tésztából és sütőpapíros tepsibe rakjuk őket 2 cm távolságra és kilapítgatjuk őket keksz formára.
- 12-15 perc alatt megsülnek. Rácson hagyjuk kihűlni a kekszeket.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.