Kekszek és más finomságok kézműves tárhelye

Fekete erdő keksz

2017/08/04. - írta: ilbiscotto

Mostanság éjszakánként inspirálódok az interneten, miközben kicsi lányomat etetem :-) és rábukkantam az Édesem cukrászda egyik tulajdonosára, Márk Szonjára, aki most adta ki 2. könyvét (mindkettőt meg is vettem gyorsan). Az ő blogján találtam ezt a receptet és azt kell hogy mondjam, ilyen isteni csokis kekszet még nem ettem. Kisülve is az eddigi leggyönyörűbb - amit sajnos az én fényképezőm nem ad vissza -, kívül ropogós, belül lágy, krémes csoki, a kissé savanykás aszalt meggy tökéletes kiegészítője ennek a sok csokinak. :-) A cukor felét adtam csak hozzá, amit a recept ír, de még az édesebb szájú páromnak is épp elég édes volt így is. Próbáljátok ki, naaaaaggggyon finom!!! :-)

017_2.JPG

A következő alapanyagokra lesz szükséged kb. 26 db kekszhez:

10 dkg finomliszt

1/2 teáskanál sütőpor

egy csipet só

22,5 dkg étcsoki

7 dkg vaj

3 tojás

10 dkg nádcukor

10 dkg fehércsoki

8 dkg aszalt meggy

  1. Az étcsokit a vajjal gőz fölött felolvasztjuk, majd hagyjuk hűlni.
  2. A 3 egész tojást a cukorral habosra verjük kézi mixer segítségével, amíg duplájára nem nő és kivilágosodik a színe, ez kb. 5 perc lesz.
  3. A fehércsokit és az aszalt meggyet feldaraboljuk.
  4. A lisztet a sütőporral és a csipet sóval beleszitáljuk a cukros tojásba, majd a kihűlt vajas- csokit is hozzákeverjük óvatosan. Legvégül jöhet hozzá a felaprított fehércsoki és aszalt meggy.
  5. Hűtőbe tesszük megdermedni, nekem 2 óra kellett hozzá.
  6. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra.
  7. Kis gombócokat gyúrunk a tésztából és sütőpapíros tepsibe rakjuk őket 2 cm távolságra és kilapítgatjuk őket keksz formára.
  8. 12-15 perc alatt megsülnek. Rácson hagyjuk kihűlni a kekszeket.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ilbiscotto.blog.hu/api/trackback/id/tr9112719526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása