Kekszek és más finomságok kézműves tárhelye

Aszalt áfonyás-citromos keksz áfonyalekvárral

2017/04/07. - írta: ilbiscotto

 Egy isteni citromos keksz receptjét hoztam ma nektek. Szinte robban az ember szájában a citromíz, annyira jó!!!

Piszke blogján találtam rá a keksz receptjére, a lekvárt azt én tettem hozzá és mondhatom, hogy a citromot és az áfonyalekvárt egymásnak találták ki. :-) Igaz egy nap után megpuhul a keksz a lekvártól, de úgyis nagyon finom és másnap még intenzívebb a citrom íze. :-)

004_10.JPG

 A következő alapanyagokra lesz szükséged 10-12 db dupla kekszhez:

001_12.JPG

  1. A búzadarában elkeverjük a két kanál citromlevet, a vörösáfonyát pedig apróra vágjuk.
  2. A puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd belereszeljük a citrom héját. (bio citromot vásároljunk hozzá!)
  3. A cukros-vajas-citromhéjas keverékhez hozzáadjuk a lisztet, a citromleves búzadarát és a felaprított áfonyát és összegyúrjuk.
  4. Folpackba téve mehet a hűtőbe legalább 2 órára.
  5. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  6. Két lehetőség van: vagy úgy rakjuk már eleve a hűtőbe a tésztát, hogy rudat formázunk belőle és hűtés után csak felszeleteljük, vagy ki is nyújthatjuk és kiszaggatjuk.
  7. Sütőpapíros tepsibe téve 12 percig sütjük a kekszeket, majd hagyjuk kihűlni.

Ui: A lekvárt fagyasztott áfonyából készítettem. Egy fél kg áfonyához 12 dkg nádcukrot tettem fel lábosban egy fél zacskó dzsemfixszel, fél citrom reszelt héjával és 2 evőkanál citromlével, majd amikor felforrt két percig hagytam rotyogni és már el is zártam, kész. Mehet üvegbe, 5 perc fejjel lefelé és ha nem használjuk fel, feltehetjük a kamrapolcra. :-)

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ilbiscotto.blog.hu/api/trackback/id/tr5312405249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása