Egy isteni citromos keksz receptjét hoztam ma nektek. Szinte robban az ember szájában a citromíz, annyira jó!!!
Piszke blogján találtam rá a keksz receptjére, a lekvárt azt én tettem hozzá és mondhatom, hogy a citromot és az áfonyalekvárt egymásnak találták ki. :-) Igaz egy nap után megpuhul a keksz a lekvártól, de úgyis nagyon finom és másnap még intenzívebb a citrom íze. :-)
A következő alapanyagokra lesz szükséged 10-12 db dupla kekszhez:
- A búzadarában elkeverjük a két kanál citromlevet, a vörösáfonyát pedig apróra vágjuk.
- A puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd belereszeljük a citrom héját. (bio citromot vásároljunk hozzá!)
- A cukros-vajas-citromhéjas keverékhez hozzáadjuk a lisztet, a citromleves búzadarát és a felaprított áfonyát és összegyúrjuk.
- Folpackba téve mehet a hűtőbe legalább 2 órára.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- Két lehetőség van: vagy úgy rakjuk már eleve a hűtőbe a tésztát, hogy rudat formázunk belőle és hűtés után csak felszeleteljük, vagy ki is nyújthatjuk és kiszaggatjuk.
- Sütőpapíros tepsibe téve 12 percig sütjük a kekszeket, majd hagyjuk kihűlni.
Ui: A lekvárt fagyasztott áfonyából készítettem. Egy fél kg áfonyához 12 dkg nádcukrot tettem fel lábosban egy fél zacskó dzsemfixszel, fél citrom reszelt héjával és 2 evőkanál citromlével, majd amikor felforrt két percig hagytam rotyogni és már el is zártam, kész. Mehet üvegbe, 5 perc fejjel lefelé és ha nem használjuk fel, feltehetjük a kamrapolcra. :-)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.