Kekszek és más finomságok kézműves tárhelye

Almás pite keksz

2017/01/16. - írta: ilbiscotto

Egyik nagy kedvencem az almás pite (főleg az anyukám féle :-)) és most rátaláltam egy keksz verziójára a Fördős Zé magazinban. Alig vártam sütés után, hogy picit hűljön, már indult is a kóstolás, ami nem ment egyszerűen, mert a kisfiam szó szerint kivette a kezemből az első kekszet, aztán a másodikat majd a harmadikat is.... :-) Szóval vigyázat, nagyon gyorsan fogy! :-)

010_5.JPG

A következő alapanyagokra lesz szükséged kb. 15 db kekszhez:

007_9.JPG

A következő alapanyagokra lesz szükséged a kekszek töltéséhez:

009_4.JPG

A kekszek lekenéséhez szükséges:

- 1 tojás

- 1 evőkanál tej

- tetejére szórni: 2 evőkanál nádcukor és 1/2 teáskanál fahéj keverékét

  1. A hideg vajat a liszttel elmorzsáljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a vízzel összegyúrjuk.
  2. Átlátszó fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük kb. 2 órára, hogy kicsit megdermedjen a tésztánk.
  3. Addig elkészítjük a tölteléket: meghámozzuk az almákat és kis apró kockákra vágjuk. Egy lábosba tesszük hozzáadva a cukrot, fahéjat és kb. fél citrom levét  és jól összefőzzük. Hagyjuk kihűlni.
  4. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  5. A hűtőből kivett tésztát kinyújtjuk és kör alakú kiszúróval kiszaggatjuk. (én 6 cm-es kiszúrót használtam)
  6. Sütőpapíros tepsibe tesszük a kiszúrt tészták felét, a másik adagnál keresztet vágunk a körök közepére (vagy ha rácsosra szeretnénk a tetejét, akkor vékony csíkokat vágunk).
  7. A tepsiben lévő korongok közepére teszünk egy kiskanál almás tölteléket, a széleit megkenjük egy felvert tojás és egy evőkanál tej keverékével. Majd rárakjuk a tészta tetejét. Ezt is lekenjük a tojásos-tej keverékkel, majd megszórjuk a fahéjas cukorral.
  8. Mehet a sütőbe, kb. 15 perc alatt megsülnek.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ilbiscotto.blog.hu/api/trackback/id/tr9512129953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása