Egyik nagy kedvencem az almás pite (főleg az anyukám féle :-)) és most rátaláltam egy keksz verziójára a Fördős Zé magazinban. Alig vártam sütés után, hogy picit hűljön, már indult is a kóstolás, ami nem ment egyszerűen, mert a kisfiam szó szerint kivette a kezemből az első kekszet, aztán a másodikat majd a harmadikat is.... :-) Szóval vigyázat, nagyon gyorsan fogy! :-)
A következő alapanyagokra lesz szükséged kb. 15 db kekszhez:
A következő alapanyagokra lesz szükséged a kekszek töltéséhez:
A kekszek lekenéséhez szükséges:
- 1 tojás
- 1 evőkanál tej
- tetejére szórni: 2 evőkanál nádcukor és 1/2 teáskanál fahéj keverékét
- A hideg vajat a liszttel elmorzsáljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a vízzel összegyúrjuk.
- Átlátszó fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük kb. 2 órára, hogy kicsit megdermedjen a tésztánk.
- Addig elkészítjük a tölteléket: meghámozzuk az almákat és kis apró kockákra vágjuk. Egy lábosba tesszük hozzáadva a cukrot, fahéjat és kb. fél citrom levét és jól összefőzzük. Hagyjuk kihűlni.
- Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
- A hűtőből kivett tésztát kinyújtjuk és kör alakú kiszúróval kiszaggatjuk. (én 6 cm-es kiszúrót használtam)
- Sütőpapíros tepsibe tesszük a kiszúrt tészták felét, a másik adagnál keresztet vágunk a körök közepére (vagy ha rácsosra szeretnénk a tetejét, akkor vékony csíkokat vágunk).
- A tepsiben lévő korongok közepére teszünk egy kiskanál almás tölteléket, a széleit megkenjük egy felvert tojás és egy evőkanál tej keverékével. Majd rárakjuk a tészta tetejét. Ezt is lekenjük a tojásos-tej keverékkel, majd megszórjuk a fahéjas cukorral.
- Mehet a sütőbe, kb. 15 perc alatt megsülnek.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.