Kekszek és más finomságok kézműves tárhelye

Mézeskalács advent koszorú

2016/12/04. - írta: ilbiscotto

Mézeskalács variációkból jöjjön az első: az adventi koszorú. A mézes receptje Mohakonyhájából származik, na persze az ő koszorúi gyönyörűek, de azoknak akik nem mernek belevágni, csak biztatni tudom mégis próbálják ki, én is először díszítettem cukormázzal és annyira nem lett rossz. :-)))) Na és persze a család is jobban értékeli a saját készítésű dolgokat, nem beszélve arról milyen jó illata van a mézesnek! :-)

1202.jpg

(Fotó: Kerekes Kata)

A következő alapanyagokra lesz szükséged hozzá:

005_6.JPG

  1. A vajat a mézzel felmelegítjük.
  2. A lisztet, porcukrot, szódabikarbónát és fűszereket összekeverjük.
  3. A lisztes keverékbe rakjuk a vajas mézet és a tojást, jól elkavarjuk, ha nem áll össze a tésztánk  2-3 evőkanál vizet is adjunk hozzá.
  4. Folpackba tesszük a tésztát és mehet a hűtőbe egy napra.
  5. Következő nap: kinyújtjuk a tésztát lisztezett deszkán és sablon alapján (én úgy készítettem, hogy szív alakú kiszúrót négyszer egymás mellé rajzolva kijött egy lóhere alak. Akkora szív kiszúrót használjunk, hogy a négy teamécses majd elférjen rajta) kivágjuk a tésztából a koszorú alapját, majd 4 kör alak, melynek a közepét is kiszúrjuk, ebbe mennek a mécsesek, valamint a szélére a legkisebb virág (vagy hópehely) kiszúróval készítettem 8 darabot.
  6. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
  7. Sütőpapíros tepsibe téve 10-14 perc alatt megsülnek a formák. A lóhere alak köré raktam a 8 kis virág formát, így összesültek, és külön raktam a 4 kör formát.
  8. Ha kihűltek a koszorú darabjai, elkészítjük a cukormázat a díszítéshez: 1 tojásfehérje, 20 dkg porcukor, 2 evőkanál étkezési keményítő és 1 teáskanál citromlé hozzávalókat habosra keverjük, beletesszük egy zacskóba és egy részéből piros ételfestékkel színezve lett a piros cukormáz. :-) Cukormázzal ragasztottam rá a négy kör alakú gyertyatartót- ezzel kezdjük és utána mehet a díszítés.

A maradék tésztából kiszúrókkal készíthetünk további díszeket pl. fára.

1232.jpg

(Fotó: Kerekes Kata)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ilbiscotto.blog.hu/api/trackback/id/tr5612022339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása